Wie is Herbert?

Herbert tijdens de les met een van zijn leerlingen.

Zelf heb ik gitaarles gehad op de toenmalige Enschedese Muziekschool. Daarna ben ik klassieke gitaar gaan studeren aan het Conservatorium te Enschede. Masterclasses heb ik gevolgd in binnen en buitenland.

Al tijdens mijn studie heb ik op verschillende muziekscholen, zowel in Nederland als in Duitsland, les gegeven. En ook na het behalen van mijn diploma Docerend Musicus Klassieke Gitaar in het jaar 2000 ben ik les blijven geven. Sinds 2001 geef ik gitaarles bij Fundament Muziek en Dans in de gemeente Losser. Ook geef ik les bij Da Capo in de gemeente Dinkelland. Daarnaast geef ik thuis privéles in Enschede, waar deze website voor bedoeld is.

Alhoewel de klassieke muziek mijn specialiteit is, heb ik me in verschillende stijlen ontwikkeld waarvan vooral de popmuziek een belangrijk onderdeel is. Daar is veel vraag naar en ik vind het belangrijk dat als je gitaar speelt, dat we toewerken naar de stijlen/ stukken die jou aanspreken

Ik bewerk allerlei muziek voor gitaar solo, duo, trio en kwartet en schrijf muziekstukken voor de gitaarleerlingen.
Voor eigen gebruik schrijf ik ook zelf stukken. De gitaristen die ik les geef en die voldoende gevorderd zijn, mogen deze stukken natuurlijk ook spelen. Graag zelfs. Altijd boeiend om te horen hoe iedereen toch weer een eigen draai geeft aan een stuk!

 

Eigen werk voor leerlingen

Hieronder kun je een aantal door mij, voor leerlingen, geschreven stukken beluisteren.

Klik hier om deze stukken te downloaden.

 

Een techniekoefening oftewel een etude: Arpeggios, voor de gitarist die 3 á 4 jaar les heeft.

Fadista De Fatum: voor de gitarist die 4 á 5 jaar les heeft.

Fingerpicking Rock: bedoeld voor de gitarist die 5 á 6 jaar les heeft.

Fado de Soleares is voor de gitarist die 6 á 7 jaar les heeft.

 

Enkele van bovenstaande stukken heb ik gebruikt om een wat langer speelstuk te krijgen:

De avonturen van kabouter Pim.