Hoe ziet de gitaarles eruit

Mijn doel is om je zo goed mogelijk en met plezier te leren gitaarspelen.

Bij elke gitaarleerling ga ik allereerst in overleg op zoek naar wat het beste bij hem of haar past. Dat is o.a. afhankelijk van interesse, smaak, niveau en leeftijd.

Mijn doel is om je de juiste ondersteuning te geven en de juiste stukken of methodes aan te reiken, zodat je je in je eigen tempo kunt ontwikkelen als gitarist. Omdat bepaalde technieken best wel lastig kunnen zijn om te leren, schrijf ik zelf stukken zodat je deze technieken stapsgewijs steeds beter leert te beheersen.

Je kunt er voor kiezen om vooral aandacht te besteden aan die technieken en muziekstijlen (bijvoorbeeld klassiek, fingerpicking of pop) die jij graag wilt spelen. 
Ik maak voor de gitaristen die ik les geef vaak zelf arrangementen en bewerkingen van allerlei muziekstukken. Zodat een arrangement overzichtelijk is en enigszins is aangepast aan het niveau van een betreffende gitarist.

Voor iedereen die een instrument wil leren te bespelen, geldt natuurlijk dat er regelmatig geoefend moet worden. Soms zijn stukken niet echt leuk maar wel nuttig, zodat je je eigen gekozen stukken nog beter leert te spelen. Mijn doel is het om je, in je eigen tempo, zo mooi/ goed mogelijk te leren gitaarspelen. 

Janna en Sam (zie de afbeelding) hoor je hier met Sjamaan dat ik speciaal voor hun heb geschreven.

Klik hier om de stukken te downloaden.

 

Hieronder is een opname van Janna en Sam te beluisteren,
die The River Flows in You van Yiruma spelen.

Oorspronkelijk geschreven voor piano, nu bewerkt voor 2 gitaren.

 

Mijn huidige gitaarleraar, Herbert Vaneker, probeert niet alleen mijn techniek te verbeteren, maar vooral het plezier in gitaar spelen te behouden. Herbert is een gitaarleraar die met je meedenkt, hij staat open voor heel veel verschillende stijlen muziek, van klassiek tot modern en hij weet dat je het meeste geniet van muziek die bij jou past. Herbert is een fijne leraar waar iedereen wat van kan leren. Dr. Frank van Berkum.